Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

maandag 27 augustus 2012

Boeken eerste semester gereed!

De deadline is voorbij. En gehaald. De boeken van het eerste semester zijn klaar. Behalve dan dat het zaterdagavond werd ipv vrijdagmiddag, maar dat is in ieder geval voor maandagmorgen. De schoolboeken van het eerste semester staan nu allemaal in pdf formaat op een flashdisk. Moet je je voorstellen, 10 maanden werk teruggebracht naar 400 Mb op een dingetje wat je in je portemonnee kunt stoppen.
Volgens de sponsor (USAID) komen er echter twee zeecontainers met boeken van het eerste semester voor terug. En dan nog twee containers voor het tweede semester. Ik kan me nog niet indenken hoeveel auto’s, vliegtuigen en draagnetten dat gaat worden om ze daadwerkelijk op de scholen te krijgen...

Ondertussen heeft het hoofd van de dienst onderwijs voor Papua ook zijn begeleidend schrijven geschreven en dat staat voorin de boeken. Hij is overigens ook trots op het resultaat. Hij schrijft in zijn eerste alinea: “We prijzen de almachtige God. Met zijn goedkeuring en hulp vervult de provincie Papua een mandaat van de Speciale Autonomie die we sinds 2001 hebben. Het drukken van de ‘Contextuele Schoolboeken voor Papua’ wordt een contextueel product van de dienst onderwijs via de technische en geldelijke hulp van STKIP KW en onze partner USAID.”