Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

vrijdag 23 december 2011

Bezoek en sollicitatie

Afgelopen week zijn de ouders van Martijn gearriveerd voor een bezoek, het werk aan de schoolboeken gaat ook door.........

Het is bewezen dat je geen Engels hoeft te kunnen spreken en ook geen vliegervaring hoeft te hebben om in Papua te arriveren. Mijn ouders hebben het helemaal overleefd. Ze vonden de reis wel lang, maar ze zijn er dan toch maar! Toen de koffers opengingen hebben we ons gelaafd aan chocoladeletters en boterstaven. Jullie boffen daar maar!
Ma Van Driel is helemaal sprakeloos in Wamena, al komt dat meer door het feit dat ze onder de airconditioning in Sentani heeft geslapen dan door wat ze ziet. Ze kan alleen nog fluisteren, maar ik heb niet het idee dat ze daardoor minder zegt ;-)

In ieder geval genieten ze van de kleinkinderen. Er worden verwoede pogingen ondernomen om allerlei beesten te haken uit boekjes met prachtige voorbeelden, maar onbegrijpelijke commando’s zoals: “toer 8: 3 v, 2 v in de volgende v, 12v , 2v in de volgende, herhaal van het begin nog 1x (=42v).” Geloof me, als je nog meer onbegrijpelijke commando’s uitvoert, lever het een pinguin op.

Afgelopen week kwam er een jonge Papuavrouw solliciteren die net is afgestudeerd van een universiteit in Java. Ze is 9 jaar geleden met haar aangenomen ouders naar Java verhuisd. Haar biologische ouders konden de opvoeding allemaal niet betalen en ze is dus bij een Javaans gezin opgegroeid. Ze is nu in een andere plek om toestemming aan haar biologische ouders te vragen bij ons te werken. Ik heb ze gezegd dat ze dan eerst een paar dagen bij ons kan komen werken, om vervolgens adhv een evaluatiegesprek te besluiten of ze door kan gaan ja of nee. Nadeel is natuurlijk dat ze geen ervaring heeft, niet echt een goede basis voor het schrijven van een curriculum... Vanuit Papua reageerde er echter verder niemand op de advertenties, dus dan kom je toch weer in Java uit. Nadeel is dat je dan ook niet goed weet wie je binnenhaalt en het loopt op heel hoge kosten uit vwb sollicitatiegesprekken, huisvesting en vliegtickets. Wellicht is zij een goed alternatief. Daarnaast is haar kennis van Papua en tegelijk van de wereld daarbuiten zeker een pluspunt.
Van de dienst onderwijs in Jayapura belden ze deze week dat ze een evaluatie wilden uitvoeren mbt ons curriculum. Dit moet verder kortgesloten worden, ik ben benieuwd hoe dat verder zal gaan.