Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesië).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

zaterdag 19 november 2011

Na de verhuizing....internetproblemen

We gaan hier weer een beetje ervaren hoe het leven zonder internet is. Anders ;-) We hebben ’s avonds meer tijd over voor elkaar als gezin en voor andere activiteiten. Sorry dat we jullie mails daardoor over het algemeen laat beantwoorden.

Vorige week hebben we een prachtige Sinterklaasmiddag gehad. Alle dozen die gestuurd waren door USAID zijn uitgepakt. 7 prachtige computersystemen met legale(!) software kwamen eruit rollen. Het kopen van legale software is hier namelijk bijna onmogelijk. Zelfs de ‘legale’ versies zijn vaak kopieën die voor veel geld verkocht worden. Daarnaast nog een beamer, camera and twee printers. Al met al heel fijn. Een collega is bezig ze in een netwerk te zetten. De tafels, stoelen, UPS-systemen en een kast zijn nog niet onderweg, dus daar moeten we nog  even op wachten.

Ondertussen begint het appartement voor ons gezin in het internaat ook wat meer op orde te komen. In de kamer moeten de lampen nog worden opgehangen. De kamers van de dametjes zijn onderhand wel klaar. Eigenlijk moet alleen de logeerkamer nog helemaal opgeruimd worden. De verhuisdozen hebben we in ieder geval weer teruggebracht. Deze week zijn alle studentes verhuisd naar het nieuwe internaat. Ze hebben een paar uur heen en weer gelopen met spullen. Ondertussen had ik een groep jongens aan de slag gezet met het inrichten van de binnentuin. Dat was een grote puinhoop. Overal lagen stenen. Ze hebben de basis gelegd voor een paar leuke kronkelpaadjes. Verder moeten er nog wel een paar kuub grond ingereden worden. Dat zal nog niet zomaar gaan omdat het eerst moet worden opgegraven en dan met kruiwagens moet woren aangevoerd. Als dat dan allemaal gebeurd is, zullen we er gras in planten en plantjes poten. Het wordt vast erg leuk.
De studenten hebben trouwens wel een ander ritme. Uitslapen na 6 uur ’s ochtends zit er over het algemeen niet meer in. We zullen dus moeten aanwennen om ’s avonds eerder naar bed te gaan. Hoe het kan dat veel kamers ’s avonds om 9 uur nog leeg zijn en de volgende ochtend om 6 uur ook, is ons nog een raadsel. Waarschijnlijk zijn de middagslaapjes de verklaring van die korte nachtjes.