Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

zaterdag 31 januari 2015

Afgestudeerde STKIP-studenten gebruiken nieuwe lesmethode

We hebben nu ook een afgestudeerde STKIP studente die les geeft aan een klas met kinderen die na een half jaar onderwijs nog geen 5 letters konden lezen. We hebben 100 kinderen van klas 1 getest, de helft bleek kandidaat te zijn voor haar klas. Er zitten nu regelmatig 50 kinderen in haar klas, 3-4 naast elkaar op een bankje. Omdat de meeste kinderen erg onregelmatig kwamen, hebben we ook nog een ouderontmoeting gedaan. 20 ouders van de in totaal 50 kinderen kwamen luisteren waarom ze hun kind iedere dag naar school moeten sturen en ook moeten checken of het kind daar wel aankomt en niet onderweg mete en paar vriendjes visjes gaat vangen. De kinderen die al wel meer konden zitten nu in het andere klaslokaal. 
Ik kwam op een iets rustigere dag en maakte een foto van dit meisje dat een schrijfoefening uit ons boek aan het doen is. 


Het doel van het lesgeven van de ex-STKIP studente is dat we een filmpje produceren over het effect van een half jaar lesgeven.
Afgelopen week kwam een andere ex-STKIP student onze boeken halen voor de middelbare school waar hij lesgaf. 11 van zijn leerlingen konden nog niet goed tafels en delen, 4 konden eigenlijk geen sommen boven de 10. Het resultaat van onderwijs in de dorpen is soms dramatisch.