Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

dinsdag 24 juli 2012

Videoclip en proefversie boeken


Afgelopen week was het dan echt zover. Het team dat de videoclips ging maken stond op de stoep. Zes man... gelukkig neemt mijn nieuwe collega een berg van de verantwoording op zich. Ze willen er inderdaad een technisch meesterstukje van maken met leuke achtergrondjes en zo. Het valt wat dat betreft niet mee om ze warm te krijgen voor het idee van heel rustige, duidelijke instructiefilmpjes zonder overdadige effecten. Volhouden maar.
De eerste boeken van de proefversie kwamen deze week binnen. Ze zien er echt prachtig uit. De sponsor zal de drukker nog wel op zijn kop moeten geven. Ze bevatten nogal wat drukfouten die de drukker onder tijdsdruk niet gezien had.
Precies deze week was ook de eerste trainig van de sponsor. De trainers hadden ook wel wat vraagjes. Ze gaven de zesdaagse training met veel verve. Ik hoop dat de deelnemers er veel aan gehad hebben. De helft kwam uit de kampung. Ik hoop dat het inderdaad de mensen zijn die echt lesgeven, dan is de training wel van wat hoog niveau, maar zeker niet voor niets. Jammer was dat een aantal deelnemers probeerden om er zoveel mogelijk uit te slepen. Liegen over de hoogte van de reiskosten bijvoorbeeld. Je zou ze de oren was. En dat terwijl de sponsor hen al een gratis training gaf in het meeste luxueze hotel van Wamena!