Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

zaterdag 24 augustus 2013

CD-opname t.b.v. Stichting Help Onderwijs Papua.

CD-opname t.b.v. Stichting Help Onderwijs Papua. Wij hebben u nodig!

Op D.V. 28 september organiseert Stichting Help Onderwijs Papua (St. HOP) een CD-opname in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk. Op deze middag willen we een aantal liederen opnemen uit de berijmde Catechismus van Dr. H van ’t Veld. Deze berijming van de Catechismus zal integraal op verschijnen op een dubbel cd, samen met opnamen uit Lexmond en Putten. De orgelbegeleiding in Sommelsdijk is in handen van Paul Kieviet, organist te Sommelsdijk en Middelharnis en Adriaan Arkeraats, organist te Alblasserdam en Lexmond. Ds. Breugem, predikant te Sommelsdijk, zal met ons openen en sluiten. 
We nodigen u allen hartelijk uit om deze middag mee te komen zingen om zo kennis te maken met deze prachtige liederen! Doordat de liederen zijn getoonzet op bekende psalmen en gezangen zijn ze voor velen goed te zingen.
We beginnen om 14.30 uur en willen rond de klok van half vijf weer klaar zijn.  De opbrengst van de CD's zal bestemd zijn voor stichting HOP.


Algemeen persbericht:


CD-opname berijming Catechismus H. van’t Veld.
In 2007 maakte Dr. H. van ’t Veld een complete berijming over alle Catechismuszondagen, getoonzet op bekende psalmen en gezangen. (http://www.refdag.nl/boeken/de_heidelberger_op_rijm_1_210945
De afgelopen jaren heeft deze berijming in diverse gemeenten ingang gevonden. Naar aanleiding van het 450 jarig bestaan van de Catechismus zijn een aantal enthousiaste mucisi op het idee gekomen deze berijming integraal uit te voeren en op CD uit te brengen. Op diverse middagen zijn daarvoor samenzangsessies gepland.
Tijdens deze opname’s bespelen Adriaan Arkeraats, Paul Kieviet, Arjan Versluis en Jaap Vogel het orgel terwijl Chiel Jan van Hofwegen een aantal liederen op de vleugel zal begeleiden. D.V. Zaterdagmiddag 28 september staat de eerste opname gepland in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk. Het orgel zal bespeeld worden de plaatselijke organist Paul Kieviet en door Adriaan Arkeraats. De tweede middag zal plaatsvinden op D.V. 9 november in de Hervormde Kerk te Lexmond met Adriaal Arkeraats en Jaap Vogel aan de klavieren. De laatste middag zal gehouden worden in De Vanenburg te Putten op D.V. vrijdagmiddag 3 januari waar Arjan Versluis en Chiel Jan van Hofwegen zullen musiceren. De middagen beginnen allemaal om half 3 en de toegang is gratis. In de Vanenburg is reserveren verplicht i.v.m. de beperkte zitplaatsen. De opbrengst van de CD’s zal bestemd zijn voor diverse plaatselijke doelen. Meer informatie en reserveren kan via catechismus@kliksafe.nl.