Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

woensdag 20 februari 2013

Familie van Driel weer in Wamena

We ontvingen het volgende berichtje van Martijn.........

Ik ben begonnen met schrijven van dit stukje in het donker. De stroom is weeruit. Tweede keer vandaag (16/2) en gisteravond ook al. Daar moeten we nog aan wennen.Boodschappen doen met een geleende auto die nog maar 30 km/u kan. Bij de kassa met een boodschappenkar vol, ook iets waarvoor je beslist aangestaardwordt. Niemand heeft hier voorraadjes. Maar ja, elke dag naar de winkelvinden wij weer niet zo handig. 
We zijn eindelijk weer als gezin bij elkaar in Wamena. Doordat het met het visum allemaal zo lang duurde, liep dat allemaal anders dan we hoopten.

Op het gebied van de schoolboeken is er ook nieuws. Allereerst is desponsoring vanuit USAID dit jaar niet mogelijk. Op de eindpresentatie inJayapura mochten we voor een heleboel andere organisaties onze resultaten (leerboeken voor klas 1 en 2) presenteren. Er was veel interesse.Mensen die voorheen al training hebben gekregen, komen momenteel de boeken voor het tweede half jaar halen. Voor de scholen in de stad, voldoet een fietstaxi.


Komende weken zullen we de hoofdlijnen voor de boeken van klas 3 uitzetten.De collega's zijn nu de eerste paar weken herhalingsstof van klas 2 aanhet samenstellen. 

Onze plaatselijke website is ook in ontwikkeling. 
Het is alleen (nog) maar Indonesisch en nog bijna geen foto's, maar dit is hetadres: www.education4papua.org