Welkom

Welkom op de site van Stichting Help Onderwijs Papua!

Stichting Help Onderwijs Papua (Stichting HOP) is mei 2011 opgericht en wil graag een bijdrage leveren in de moeilijke onderwijssituatie in Papua (Indonesiƫ).
Zij wil de kansarme kinderen in Papua de gelegenheid geven om goed onderwijs te kunnen volgen.

woensdag 9 mei 2012

Eerst boeken binnenkort gedrukt!


Berichtgeving van afgelopen week uit Wamena van familie Van Driel.

Deze week een jonge Zuid-Afrikaan op bezoek gehad. Tertius is zijn naam. Was echt een leuke kerel om in huis te hebben. Veel serieuze gesprekken mee gehad, en (Martijn) ook een leuk bergje beklommen. Beneden gekomen stond de motor met een lege band te wachten. Ongelooflijk maar waar 40 km van Wamena was er een werkplaatsje met een Papua-eigenaar  die hem kon repareren. Hij heeft er een keurige, ouderwetse rubberplak op vastgesmolten!


Het curriculumteam heeft deze week heel hard gewerkt. Het doel is om aanstaande week een revisie van het eerste semester voor 95% klaar te krijgen.  De laatste 5% mogen we nog iets meer tijd aan besteden. Erg leuk dat het allemaal vorm krijgt.
Het plan is dat het binnenkort voor 10 scholen gedrukt wordt. Zij gaan het uittesten, zodat we nog wat aanpassingen kunnen doen en dan wil de sponsor (USAID) in November een heel grote bups gaan drukken. Superbevoorrecht dus, dat gaat heel, heel veel geld kosten. En ze kwamen het zomaar aanbieden, zonder dat we er zelf ook maar om gevraagd hadden!!! God is goed.

Ik kreeg deze week het contract toegestuurd. Daar moet m.i. nog wel wat aan gewijzigd worden, maar het wordt nu dus heel serieus.


Thuis gaat het goed. Behalve dat onze hulp Mila al ruim 3 weken niet komt. Ze is ziek, maar gaat er helaas maar heel kalmpjes wat aan doen. De kinderen helpen fantastisch, maar toch is het zo wel erg druk.
De brug staat ook weer onder water. We bidden om een goede, christelijke houding, ipv ons gepakt te voelen. Het is erg frustrerend dat locale Papuas bij de nieuwe brug iedereen tegenhouden met het argument dat hij nog niet officieel geopend is. Voetgangers en fietsen wordt oogluikend toegestaan. Ondertussen staan rokende en lijm snuivende straatkinderen klaar om motors over de ondergelopen brug te transporteren. Ze verdienen daar meer geld mee dan goed voor ze is.